Ryggemusikken
Velkommen til RyggeMusikken
 • Ryggemusikken på Facebook    • Nyheter    • Kontakt oss    • Om RyggeMusikken    • Styre og tillitsvalgte    • Medlemssider    • Linker    

 

 

   Om RyggeMusikken

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 329 738

 

 


Velkommen til RyggeMusikken.

FORMÅL:
RyggeMusikken har som formål å være et synlig korps som evner å kombinere det musikalsk spennende og utfordrende med det sosialt attraktive.
RyggeMusikken skal være kjent som et senter, en møteplass, for barn og ungdom hvor mange sosiale aktiviteter kombineres med det musikalske.
RyggeMusikken er medlem av Norges Musikkorps Forbund

RyggeMusikken ble dannet i 2002, da Rygge pike- og guttekorps og Ekholt skolekorps slo seg sammen. Korpset er et tilbud til barn og unge fra 8 år og oppover, og vi øver hver tirsdag på Ekholt skole.

Hovedkorpset øver tirsdager kl 1800-2000

Aspiranter øver tirsdager kl 1730-1800

Juniorkorpset øver tirsdager 1815-1900

Drill øver tirsdager kl 1800-2000

Grunnet covid19 gjøres det en del endringer i øvingstidspunkt gjennom semesteret for å tilpasse til de lokale tiltakene. Når det ikke er mulig med fysiske øvelser organiseres det øvelser via zoom e.l.


ASPIRANTER
Som aspirant i RyggeMusikken, starter du med enetimer med instruktør på det instrumentet du har valgt å spille på. På den måten blir du bedre kjent med instrumentet ditt og lærer deg grunnleggende noteferdigheter. Det er instruktøren som bestemmer tid og sted for disse timene. Ryggemusikken har eget aspirantkorps som øver sammen.
Etter aspirantperioden går du over til juniorkorpset. Både aspirantene og juniorene har egne musikalske avdelinger på konserter, men i perioder har de også samspill med hovedkorpset.


DRILLTROPPEN
I drilltroppen er det med barn og unge i alderen andre klasse og oppover. De driller både med flagg, dusker og drillstaver – på konserter og arrangement, som 17. mai og bygdedagen. I tillegg til seminar sammen med musikantene i korpset, har troppen også deltatt på kurs sammen med andre drillere på Østlandet.
Noen av ungdommene har deltatt på drillkonkurranser. Drillkorpset har egen drillinstruktør.

Møter på tirsdager kl 1800.

SOSIALT
RyggeMusikken har valgt å holde en høy sosial profil og er opptatt av å skape samhold og vennskap innad i korpset. Dette gjøres bl.a. med turer, seminarer med overnatting og pizzakvelder.
Ved turer, både med og uten overnatting, har vi en regel om at barn til og med 10 år MÅ ha med en voksen foresatt.

DUGNAD/ØKONOMI
RyggeMusikken har veldig lite dugnad:

Julemesse:
1. søndag i advent hvert år har RyggeMusikken ansvaret for julegateåpning på Halmstad. Det er mange forskjellige arbeidsoppgaver som skal dekkes, derfor er det viktig at alle møter denne dagen.


Grasrotandelen:
Siden Norsk Tipping ble etablert har hele overskuddet gått til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir deg som er opptatt av lokal korpsmusikk mulighet til å være med på å bestemme hva noe av overskuddet skal gå til. For å støtte RyggeMusikken, kan du oppgi korpsets organisasjonsnummer 979148879 hver gang du tipper.

KORPSVAKTER
På hver øvingskveld stiller to foresatte opp som vakter for å hjelpe til med det praktiske rundt avviklingen av øvingen. Terminliste for dette deles ut ved terminstart. Om man er forhindret fra å møte på den oppsatte dagen, bytter man selv med en annen på lista. Det er utarbeidet en plan for hvilke arbeidsoppgaver man har på disse vaktene. Det er hyggelig å være korpsvakt på tirsdager. I tillegg til å gjøre praktiske oppgaver, drikker vi kaffe sammen og blir bedre kjent med hverandre. Dette tror vi også barna våre setter pris på..

FASTE ARRANGEMENT
RyggeMusikken har noen årlige, og svært hyggelige oppdrag.

17. mai:
RyggeMusikken samles i Rørskogen (gml. Thorvaldsen dagligvare) tidlig om morgenen og marsjerer til Halmstad skole. Siden går det slag i slag med flaggheising på bygdetunet sammen med speiderne og videre til arrangementer på Ekholt og Øreåsen.
Før 17.mai-toget, dekker vi til hyggelig frokost i aulaen på Halmstad barneskole. Her er alle våre medlemmer velkomne.
Klokka 11.00 er det avmarsj fra Halmstad til bygdetunet. Her spiller korpsene i Rygge nasjonalsangen og et nummer eller to til på scenen.

Bygdedagen:
Denne dagen er vanligvis lagt til 2.søndag i juni. RyggeMusikken møter på bygdetunet i uniform, og marsjerer fra hovedinngangen og ned til scenen. Korpset spiller også på scenen denne dagen. Etter endt oppdrag, samles vi i teltet til RyggeMusikken til sommeravslutning med grillmat for korpset (RyggeMusikken spanderer!).

Julaften:
Julaften spiller vi under gudstjenesten i Rygge Kirke. Dette gjelder bare hovedkorpset.

VI TROR AT RYGGEMUSIKKEN ER ET VIKTIG OG SOSIALT BIDRAG TIL BARNE- OG UNGDOMSARBEIDET I RYGGE KOMMUNE. DET ER FLOTT AT BARN, UNGE OG VOKSNE KAN VÆRE SAMMEN I ET HYGGELIG, TRYGT OG SOSIALT FELLESSKAP.
VI ØNSKER DERFOR NYE MUSIKERE OG FORESATTE VELKOMMEN.
 

 

 

Copyright © Ryggemusikken. All rights reserved.